Tips när du ska anlita ett badrumsföretag i Gävleborg

Vad är viktigt att tänka på när man ska anlita hantverkare? Hur vet jag att de är duktiga? Dessa frågor är väldigt vanliga när man ska anlita hantverkare överlag och kanske extra vanliga i badrumsbranschen. Vi kommer i den här artikeln hjälpa dig förstå vad som gör en bra hantverkare och vad du ska tänka på innan din badrumsrenovering.

Så väljer du rätt hantverkare för din badrumsrenovering i Gävleborg

En renovering av badrummet kan bli en kostsam historia om man inte tänker till innan renoveringen påbörjas. En oseriös aktör som slarvar och inte följer branschens regler kan dra ut på processen och orsaka kostsamma fuktskador som inte är roliga att handskas med. Med en seriös hantverkare i Gävleborgs län blir processen både enklare, snyggare och trevligare.

 1. Bygganmälan och sök bygglov
  Vi på Hembad rekommenderar att du säkerhetsställer eventuella bygglov eller åtminstone gör en bygganmälan för din badrumsrenovering i Gävleborg.
 2. ROT-avdrag, diskutera med Skatteverket
  Diskutera ditt ROT-avdrag med Skatteverket. De kan berätta om du är beviljad samt hur mycket av ROT-avdraget du får använda dig utav.

  Läs mer om ROT-avdraget här!
 3. Kolla så att företaget har de certifikat som krävs samt F-skatt
  Kontrollera att hantverkaren har godkänd F-skatt. Detta betyder att hantverkaren själv ansvarar för att betala skatt. Du kan kontrollera hantverkarens F-skatt och skatteskulder hos Skatteverket innan badrumsrenoveringen påbörjas. Hembad saknar skulder och innehar F-skatt, så hos oss kan du känna dig trygg.
 4. Recensioner och omdömen?
  För att få ett träffsäkert intryck av badrumsföretaget, kan det vara en god idé att se över recensioner och omdömen som lämnats på webben. Vi på Hembad är stolta över våra många nöjda kunder och ser fram emot att räkna även dig till den gruppen.
 5. Avtal med hantverkarna
  Vi rekommenderar starkt att du skriver avtal för din badrumsrenovering i Gävleborg. Vi uppmanar alla privatpersoner att ha skriftliga avtal med badrumsföretag som ska renovera ditt badrum i Gävleborg. Skulle något gå fel så har ni avtalet som styrker vad du och företaget kommit överens om. Hembad skriver alltid tydliga avtal vid varje renovering så att alla ska känna sig trygga genom hela processen.

Boka kostnadsfritt hembesök

Lyft ditt badrum till nya höjder med en skräddarsydd badrumsrenovering från oss på Hembad. Fyll i dina uppgifter i formuläret för att boka in ett gratis hembesök, så sätter vi igång!