Kompetenta hantverkare till din badrumsrenovering

Självklart utbildad och kompetent personal i Gävle

Vad är viktigt att tänka på när man ska anlita hantverkare? Hur vet jag att de är duktiga? Dessa frågor är väldigt vanliga när man ska anlita hantverkare överlag och kanske extra vanliga i badrumsbranschen. Vi kommer i den här artikeln hjälpa dig förstå vad som gör en bra hantverkare och vad du ska tänka på innan din badrumsrenovering.

Så väljer du rätt hantverkare i Gävle

En renovering av badrummet kan bli en kostsam historia om man inte tänker till innan renoveringen påbörjas. Det krävs en del tålamod att välja badrumsföretag innan badrumsrenoveringen påbörjas men det är väl värt det i längden. Med en seriös hantverkare i Gävleborgs län blir processen både enklare, snyggare och trevligare. Det är verkligen A och O att kontrollera att badrumsföretaget och hantverkaren har certifikaten som krävs för en badrumsrenovering. Dessa certifikat är Säker vatten och BKR.

Bygganmälan och sök Bygglov

Vi på Badrumsrenovering Gävleborg rekommenderar att du säkerhetsställer eventuella bygglov eller åtminstone gör en bygganmälan för din badrumsrenovering i Gävleborgs län.

ROT-avdrag, diskutera med Skatteverket

Diskutera ditt ROT-avdrag med Skatteverket. Dom kan berätta om du är beviljad. Men även du når kraven och hur mycket du får använda dig utav.
Du som privatperson har möjligheten att använda rotavdraget vid din badrumsrenovering. Så här fungerar det: du använder rotavdraget genom att firman som utfört renoveringen gör ett avdrag på arbetskostnaden på din faktura. När du väl betalt räkningen så begär firman utbetalning från skatteverket. Om skatteverket godtar utbetalningen så fylls beloppet in i din inkomstdeklaration. Något som är väldigt viktigt att tänka på innan man utför en badrumsrenovering är att du som privatperson har betalt tillräckligt med skatt under inkomståret för att kunna använda rotavdraget vid din badrumsrenovering.

Läs mer om ROT-avdraget här!


Kolla så att företaget har de Certifikat & F-skatt som krävs

Kontrollera att hantverkaren har godkänd F-skatt. Detta betyder att hantverkaren själv ansvarar för att betala skatt. Du kan kontrollera hantverkarens F-skatt och skatteskulder hos Skatteverket innan badrumsrenoveringen påbörjas. Badrumsrenovering Gävleborg har inga skatteskulder och F-skatt, så hos oss kan du känna dig trygg.

Recensioner & Omdömen?

Vi på Badrumsrenovering Gävleborg rekommenderar dig att fråga dina vänner och bekanta om tips på badrumsföretag i Gävleborgs län. Läs gärna om företaget du planerar att anlita på webben för att säkerställa att de gör ett tryggt och bra arbete. Vi på Badrumsrenovering Gävleborg är säkra på ett välutfört arbete med fina recensioner så i den här artikeln försöker vi ge privatpersoner en förståelse för fallgropar innan du anlitar ett badrumsföretag i Gävleborgs län.

Kontakta oss gärna för en kostnadsfri offert

Mindre checklista

  • Har dina vänner eller bekanta några bra tips på någon hantverkare i Gävleborgs län?
  • Vad var viktigt att tänka på före och efter?
  • Andra recensioner?
  • Blev resultatet som förväntat?
  • Hölls tidsplan och andra överenskommelser?

Avtal med hantverkarna

Vi rekommenderar starkt att du skriver avtal vid din badrumsrenovering. Vi uppmanar alla privatpersoner att ha skriftliga avtal med företaget som ska utföra renoveringen av badrummet. Skulle något gå fel så har ni avtalet som styrker vad du och företaget kommit överens om. Badrumsrenovering Gävleborg skriver avtal vid varje renovering så att alla ska känna sig trygg genom hela renoveringen.