Renovera ditt badrum med ROT-avdraget

ROT-avdrag på en badrumsrenovering?

Får jag använda ROT-avdraget när jag renoverar badrummet? Vad är ROT-avdraget? Kraven vid användning av ROT-avdraget? Speciella regler i Gävleborg? Dessa typer av frågor är det många bostadsägare som fungerar på inför sin badrumsrenovering. Du kan vara lugn. Vi kommer i den här artikeln beskriva exakt vilka krav bostadsägaren och företaget har vid användning av ROT-avdraget. Vi beskriver även hur mycket du får använda dig av och vad som egentligen är avdragsgillt.

ROT-avdraget för badrumsrenovering – Hur fungerar det?

Du använder roten genom att företaget du anlitat gör ett avdrag på arbetskostnaden på din faktura (upp till 30 procent). När du sedan har betalat fakturan begär företaget du anlitat utbetalning hos skatteverket. Om skatteverket godkänner utbetalningen för badrumsrenoveringen så förifylls summan i din inkomstdeklaration. Något som är viktigt att tänka på vid en badrumsrenovering är att du har betalt tillräckligt med skatt under inkomståret för att använda roten.

Vad är avdragsgillt på ROT-avdraget?

ROT-avdraget gäller till dig som äger hus, fritidshus eller bostadsrätt. Du har möjligheten att göra avdrag upp till 30 procent av arbetskostnaden vid en badrumsrenovering i Gävleborg. Du får som privatperson utnyttja maximalt 50 000 kronor per år i rotavdrag (gäller inte specifikt badrumsrenovering). Det är arbetskostnad för en badrumsrenovering som är avdragsgillt och detta gäller för alla typer av badrumsrenoveringar. Har du några frågor som är specifika till ditt badrum så får du gärna skriva in till oss så ringer vi upp inom kort.

Krav på dig som köpare

När du planerar att göra en badrumsrenovering så får du använda ROT-avdraget. Det är dock några villkor som du måste uppnå för att ta del av avdraget, listan nedan beskriver dom villkoren.

  • Köparen måste uppge korrekta uppgifter till badrumsföretaget som utför renoveringen
  • Du måste ha fyllt minst 18 år
  • Du måste vara bosatt i Sverige eller betalar skatt i Sverige för minst 90 procent av din totala inkomst
  • Du måste även betala tillräckligt med skatt för att kunna använda ROT-avdraget
  • Utföraren måste ha F-skatt (Givetvis har Badrumsrenovering Gävleborg F-skatt)
  • För att få utnyttja ROT-avdraget så måste du helt eller delvis bo i bostaden där badrumsrenoveringen utförs

Övrig information om ROT-avdraget

Vi på Badrumsrenovering Gävleborg svarar mer gärna på dina frågor och funderingar kring ROT- avdraget. Skriv in till oss i formulären på den här hemsidan för snabbast svar. Vill du dock ha svar på din specifika inkomstdeklaration eller hur mycket du får använda i rot, så rekommenderar vid dig att vända dig till Skatteverket.

Få en gratis inspektion av ditt badrum i Gävleborg

Vi erbjuder kostnadsfritt hembesök och offerering av ditt badrum i Gävleborg. Vår kunniga försäljare kommer ut och kollar på vad ni har för idéer och badrumsdrömmar. Fyll i dina fullständiga uppgifter genom formulären på hemsidan eller kontakta oss via telefon.